În Ziua în care România trebuia să-și comemoreze victimele comunismului, Capitala țării a fost gazda unor scene urâte și care pot crea un precedent.

Vreo 2.000 de oameni aduși de AUR și înfierbântați de George Simion au transformat împrejurimile Parlamentului într-un haos. Dorind să protesteze împotriva certificatului COVID, mulți dintre cei prezenți în stradă, la fel ca mulți alții prezenți la atâtea proteste în ultimii ani, habar n-aveau de ce sunt acolo. Puși pe distrus și invocând dreptul la libertate, bezmeticii au rupt o poartă a Parlamentului, iar în drumul lor spre cucerirea "templului democrației” au vandalizat mașini și s-au îmbrâncit cu forțele de ordine.

Forțe de ordine latente, paralizate și care pe alocuri au părut luate prin surprindere au devenit în scurt timp oaia neagră a zilei. Jandarmii trimiși să asigure că protestul este unu pașnic păreau niște păpuși care scoteau aburi pe gură din cauza frigului, în timp ce în jurul lor anti-vacciniștii convinși escaladau cu steaguri și cruci gardurile Parlamentului, rupeau porți, aruncau cu hârtie igienică și desenau cu grafitti pe mașini.

Spre seară a venit și decontul pentru unii dintre scandalagii: 70 de amenzi și un bărbat audiat pentru că ar fi vandalizat patru mașini.

Urmează partea a doua, promit cei de la AUR, posibil motivați de lipsa de reacție a autorităților, dar și din dorința de o așa-zisă anarhie care să fie transmisă în direct la TV și în presa online.

O țară deja lovită destul de des și destul de tare de probleme, o țară cu lipsuri, cu oameni săraci, cu oameni care s-au săturat de clasa politică mincinoasă și de deciziile ei absurde este o țară care se macină, iar cei care speculează neajunsurile și prostia au un scop clar: să ajungă ei "clasa politică” ce va lua deciziile în viitor.

Victimele sunt cetățenii, indiferent cine conduce și cine face opoziție, pentru că speculanții au exploatat, exploatează și vor exploata la maximum vulnerabilitățile oamenilor.

Certificatul verde, digital, COVID sau oricum se va numi el va deveni obligatoriu la locul de muncă, pentru că decizia, potrivit unor informații politice, a fost deja bătută în cuie. Cei mai mulți se vor conforma regulilor, unii o fac deja fără a fi literă de lege, însă alții vor căuta noi motive a de întărâta minoritatea care stă, în cea mai mare parte a timpului, tăcută.

Citește și:

CJUE: Judecătorii pot lăsa neaplicate deciziile Curților Constituționale care se opun dreptului UE

Șeful SRI: Faptul că noi nu am predat arhiva fostei Securități a fost o greșeală

Florin Cîțu, despre buget: Nu știu de ce premierul nu a respectat programul de guvernare

Recomandare de lectură: IFLScience - Salvador Dalí's Unusual Sleep Technique To Boost Creativity May Actually Work