Pe ultima sută de metri, politicienii români ”aruncă” cu bani, cea mai facilă metodă cunoscută lor de a mai atrage niște voturi. Cei 200 de lei comuniști sunt mereu actuali.

”Vom majora retribuția cu 200 de lei”, anunța disperat dictatorul Nicolae Ceaușescu la ultimul său miting, în speranța că se va salva de furia mulțimii.

La peste 30 de la Revoluție, politicienii români par încremeniți în timp. Pentru un pumn de voturi sunt în stare să arunce țara în aer, promițând fel și fel de măriri.  

Având în față două rânduri de alegeri, politicienii români nu țin deloc cont de contextul internațional economic deloc favorabil, provocat de pandemia de COVID-19. Economia României nu e pe roze, dar preocuparea majoră constă în ”mituirea” votanților. 

Parlamentarii social-democrați au propus și votat majorarea cu 40% a pensiilor, după ce Guvernul decisese o mărire cu doar 14% - riscantă și ea în această perioadă. Generoși, aleșii PSD au mai votat în Parlament și alte măriri, de parcă România ar înregistra o creștere economică de proporții uriașă.   

Majorarea punctului de pensie cu 40% ar duce la o creștere a deficitului bugetar în 2021 la peste 11% din PIB, a avertizat în van BNR.

Neavând acces la decizii, candidatul dreptei la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, afirmă că  salariul mediu al bucureștenilor poate să ajungă în patru ani de mandat în slujba cetățeanului la 1.400 de euro pe lună de la 850 de euro pe lună, cât e azi. 

Oare ce or mai ”vinde” politicienii români în campanie pentru parlamentarele din decembrie?

Alte știri:

Noul pact privind migrația: fără relocări obligatorii, dar solidaritate crescută - surse

Summitul UE a fost amânat după intrarea în carantină a șefului Consiliului European

UE activează SURE, instrumentul de garanții ce vrea să sprijine finanțări de 100 miliarde de euro

Comisia Europeană propune revizuirea Directivei privind folosirea substanțelor chimice cancerigene

Recomandarea de lectură a redacției: BBC Online - UN General Assembly: US-China tensions flare over coronavirus