Deși guvernul și președintele susțin că nu vor revenirea la starea de urgență, autoritățile impun tot mai multe limitări cu fiecare zi.

Premierul încurajează Ministerul de Interne să trimită pe străzi polițiști în civil. Poliția încurajează populația să-i trimită poze cu oamenii care nu poartă mască. Inițiative demne de urmașii celor care au transformat România într-o nație de informatori.

Ce urmează oare? Înființarea unui NKVD care să vâneze copiii care nu se spală pe mâini și pensionarii care tușesc în autobuz?

Sau, dacă tot a anunțat șeful statului că serviciile secrete nu mai trebuie implicate în anchetarea politicienilor (că doar corupția nu mai este prioritate națională în Strategia de Apărare a țării), să folosim aparatura aceea scumpă să ascultăm cine strănută, iar agenții SRI și SIE să fileze toate persoanele care au avut un test pozitiv.

Nu de altceva, dar state mult mai dezvoltate avertizează că răspândirea Sars-CoV-2 ar putea scăpa de sub control, iar România încă nu a reușit să angajeze suficienți oameni la DSP-uri și serviciile de ambulanță. Ba chiar, guvernul trebuie să numere iar paturile din spitale și încă nu există o capacitate de testare suficientă.

Alte știri:

După ce a rupt acordul cu chinezii, guvernul de la București se aliază cu SUA pentru un proiect de 8 miliarde de dolari la centrala nucleară de la Cernavodă

Fondurile europene pentru IMM-uri, tot mai aproape de a fi distribuite

O altă veste bună: Schemele de suport și finanțare ar putea continua și anul viitor

UE are un al treilea contract încheiat cu un posibil furnizor de vaccinuri anti-COVID-19

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu își unesc partidele

Recomandarea zilei vine de la colegii de la EURACTIV.com: After Google copyright win, French publishers set sights on Apple