UE și Marea Britanie au ajuns la un nou acord pe Brexit, Ludovic Orban se luptă pentru a-și face Guvern, Liviu Dragnea merge la CJUE pentru a vedea PSD-ul distrus, iar justiția românească tocmai a achitat doi torționari.

Uniunea Europeană și Marea Britanie au bătut palma pentru un nou acord privind Brexit. Cu toate acestea, chiar dacă UE va aproba acordul, nu este cert dacă și Parlamentul britanic va fi în favoarea lui. Încă președintele Comisiei Europene, Juncker exclude o nouă amânare a ieșirii Marii Britanii din blocul comunitar.

Prezent și el la reuniunea Consiliului European, unde tema principală a fost Brexitul, președintele Klaus Iohannis a vorbit cu jurnaliștii despre comisarul european din partea României. Guvern nu avem, nici comisar, dar șeful statului pare încrezător. Totuși, el a precizat că îi va spune Ursulei von der Leyen că nu acceptă ca un Cabinet demis să propună un comisar - în cazul României Guvernul Dăncilă.

În același timp, premierul propus are o muncă sisifică de a convinge mofturoșii care au ajutat la demiterea Guvernului PSD să ajute și la instalarea altuia nou. A fost rândul lui Victor Ponta să dea ochii peste cap, iar dacă mai ieri era toată ziua cu liberalii și discuta "strategia de la moțiune", azi spune că nici vorbă să voteze Guvernul PNL.

Se fac ultimele pregătiri înainte de alegerile prezidențiale, iar MAE a transmis către AEP o listă suplimentară cu 68 de secții de votare în străinătate. După cozile interminabile din Diaspora de la ultimele alegeri și după o înregistrare slabă a românilor de peste granițe pentru a vota prin corespondență, autoritățile par că încearcă totuși să creeze condiții normale de vot.

Liviu Dragnea n-are liniște! La aproape șase luni de când se află la Penitenciarul Rahova a avut câteva "inițiative" prin care a încercat să răstoarne noua conducere a PSD. Ultima trăsnaie a lui pare că este sesizarea Curții de Justiție a UE în dosarul în care contestă noii șefi ai social-democraților, conduși de neconflictuala Viorica Dăncilă, persoană pe care tot el a girat-o.

O scurtă analiză la rece a partidei de fotbal istorice dintre România și Norvegia.

Donald Trump mai demonstreză încă o dată, dacă mai era nevoie, că nu vede nicio problemă cu faptul că Rusia își bagă coadă peste tot. Astfel, președintele SUA nu e deloc deranjat de ajutorul dat Siriei de către Rusia și îi cere lui Recep Tayyip Erdogan să nu fie prost.

O justiție de-a dreptul oarbă, surdă și cu cine știe ce alte probleme a decis ca torționarii disidentului Gheorghe Ursu să fie achitați în primă instanță. Achitați pentru o faptă care de fapt este imprescriptiblă.

Recomandarea de lectură a redacției: Un robot-polițist din SUA a avut de-a face cu prima crimă. Cum s-a descurcat aflați din materialul următor.