Coaliția de guvernare are doi candidați la președinție, Klaus Iohannis a numit noii miniștri propuși de Guvern fără ezitări, așa cum ne-a obișnuit în ultima perioadă, iar Viorica Dăncilă dă asigurări că „problema Dragnea” a dispărut din PSD.

O țară de președinți. Asta devine România în ajun de orice tip de alegeri. De această dată - prezidențialele. Cea mai nouă candidatură oficială este a șefului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Supărat că PSD nu îl susține, a lansat amenințări voalate despre tensiunile care vor apărea în Coaliție și a reamintit că doar el îl poate bate pe Iohannis, în timp ce nominalizarea Vioricăi Dăncilă este o dezamăgire.

Imediat după ce s-a decis remanierea Guvernului și s-au făcut noile propuneri, social-democrații fierbeau în așteptarea anunțului lui Klaus Iohannis - acceptă sau nu propunerile. După mai bine de o săptămână, acesta a semnat decretele pentru numirea lui Nicolae Moga la Interne, numirea Ramonei Mănescu la Externe și numirea lui Mihai Fifor vicepremier pe parteneriate strategice.

Decizia de a semna numirile fără critici, cum ne-a obișnuit Iohannis în ultimul an, l-a făcut pe un deputat USR să se întrebe "„cu cine joacă de fapt domnul președinte”.

Numită în repetate rânduri de opoziție și de cetățeni marioneta lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă a fost întrebată miercuri seară dacă „problema Dragnea” mai există în PSD, la două luni de când acesta zace încarcerat în Penitenciarul Rahova. Răspunsul a fost evident negativ.

Dăncilă - premier, președinte al PSD și candidat la prezidențiale - susține că nu politicul trebuie să decidă soarta Secției speciale de investigare a magistraților. Cineva ar trebui să-i reamintească doamnei președinte-premier că tot politicul a decis să o înființeze, prin lege, astfel că desființarea se poate decide tot prin... lege.

Numărul românilor plecați în afara granițelor țării este de aproape zece milioane, spune ministrul Românilor de Pretutindeni, conform datelor comunicate de către 70 de misiuni diplomatice ale României.

Recomandare de lectură: BBC.com - Afacerea Trump-Rusia.