În pofida optimismului președintelui Klaus Iohannis, situația epidemiologică nu pare rezolvată în România, iar bolnavii chiar nu mai au locuri în spitale.

Ministerul Apărării a organizat un zbor pentru a duce bolnavi de COVID din București la Iași, pentru că nu mai au loc în spital. Alte zboruri vor fi programate în perioada următoare.

Cu alte cuvinte, bolnavii de COVID-19 nu mai au locuri în spitalele din capitala țării, iar Bucureștiul - cel puțin potrivit datelor oficiale - nu are cea mai rată de infectare din țară. În schimb, se vorbește de carantinarea altor orașe mari, dar și a localităților de lângă București.

Poate că de la Cotroceni se vede că „ne-am așezat în zona unui platou”, dar situaților celor infectați cu coronavirus nu pare a fi la fel de optimistă precum cea prezentată de președintele Klaus Iohannis.

Coronavirusul a lovit, de altfel, din nou în guvern, cu un al treilea ministru testat pozitiv. Dar guvernanții continuă cu planurile de a organiza alegerile peste două săptămâni, iar PNL chiar și-a lansat joi programul de guvernare pentru următorii patru ani.

În alte știri:

Strategie a UE pentru energii regenerabile offshore

Discuțiile post-Brexit, afectate de COVID-19

Congresul SUA adoptă o rezoluție pentru sprijinirea Inițiativei celor Trei Mări

Avem comitet de coordonare a vaccinării anti-COVID

Recomandarea zilei: Memoriile lui Barack Obama