PSD a reușit din nou să dea cu bățul în baltă prin adoptarea OUG pe legile Justiției și Comisia Europeană cere deja lămuriri. Lupta Iohannis - PSD continuă și ea, iar Liviu Dragnea plecaă la Madrid să se vadă cu socialiștii europeni.

Comisia Europeană cere explicații din partea Guvernului de la București cu privire la Ordonanța Toader pe legile justiției. Potrivit oficialilor UE, aceasta forțare prin care PSD a decis să mai calce peste statul de drept ar fi în contradicție atât cu Raportul MCV, cât și cu recomandările Comisiei de la Veneția. 

Și DNA a atras atenția ca OUG provoacă probleme, apărând informații că ministrul Justiției a acționat după celebrul slogan "Noaptea, ca hoții", și nu a anunțat Consiliul de intențiile lui privind OUG. 

Jocul dintre Guvern și Cotroceni a ajuns din nou la nivelul întâi, iar acum mingea este la Iohannis. Premierul i-a trimis noile propuneri pentru Dezvoltare și Transporturi. La câteva ore după, purtătorul de cuvânt al președintelui a anunțat că va face declarații de presă, lucru care s-a și întâmplat, dar nu ca să anunțe că Iohannis acceptă propunerile pentru ministere, ci ca să facă iar incompetent Guvernul și să acuze interesele clientelei politice a PSD în ceea ce privește elaborarea bugetului pe anul 2019. 

Liviu Dragnea una zice, alta face. După ce a susținut că el nu merge la Congresul PES pentru că nu se bagă în poze cu unii care dușmănesc țărișoara noastră, surse politice apropiate de el spun că acesta merge de fapt la întâlnire. Nu știm dacă va avea luări de cuvânt sau nu, dar cert este că va da nas în nas cu "dușmanul" de Frans Timmermans. 

Dacă te afli la o școală din mediul rural și vrei să discuți cu experți ai PE despre viitorul Europei, EurActiv România te poate ajuta. Mai multe detalii AICI.

Recomandare de lectură: IFLScience ne prezintă o poveste interesantă despre vremea neobișnuit de caldă din Groenlanda și cum i-a ajutat aceasta pe vikingi să prospere.