Donald Trump ar fi la mâna Rusiei, care l-ar fi cultivat în ultimii ani și ar avea înregistrări cu care l-ar putea șantaja. UE acordă bani pentru infrastructura din România. În Bucureștiul acoperit de nămeți, oamenii au circulat cum au putut.

Presa americană a publicat informaţii dintr-un raport al serviciilor secrete din SUA despre legăturile dintre Donald Trump şi Rusia şi despre şantajul pe care Moscova l-ar exercita asupra preşedintelui ales.

Potrivit acestuia, serviciile ruse de informaţii ar avea înregistrări de natură sexuală cu preşedintele ales al SUA, cu care pot să îl şantajeze, iar Trump a fi ştiut de spargerea e-mailurilor liderilor democraţi de către hackeri ruşi şi ar fi susţinut această acţiune. Raportul mai arată că Rusia "l-a cultivat" pe Donald Trump în ultimii cinci ani.  

Donald Trump spune că informațiile vehiculate în presă sunt știri false create de adversarii săi politici, în timp ce Kremlinul a negat că Rusia ar deține materiale compromițătoare despre președintele ales al SUA.

Donald Trump a susținut și o primă conferinţă de presă după câştigarea alegerilor, în care a reiterat că informaţiile publicate de presă sunt "fake news", dar a admis, pentru prima dată, că Rusia ar putea fi în spatele atacurilor cibernetice împotriva Partidului Democrat din timpul campaniei.

Uniunea Europeană va aloca peste jumătate de miliard de euro pentru continuarea celor 11 proiecte majore de infrastructură din mai multe regiuni din România. Proiectele vizează sectorul transporturilor, managementului deșeurilor, prevenirii dezastrelor naturale și alimentării cu apă.

De câteva zile, cel puţin 1.000 de turişti români sunt blocaţi în mai multe oraşe din Turcia. Ei aveau conexiune de zbor prin Istanbul, însă, din cauza furtunilor de zăpadă, toate cursele aeriene au fost anulate. Românii așteaptă în Gaziantep, localitate aflată în apropierea graniței cu Siria, un zbor către Istanbul şi de acolo către ţară.

Nici în țară situția nu stă mai bine din cauza zăpezii. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus speră că o deszăpezire eficientă va avea loc abia după ce se va opri ninsoarea, dacă "ne ajută Dumnezeu".

Bucureștenii care nu au putut sta în casă, în ciuda recomandării primarului, s-au descurcat să circule cum și pe unde au putut. Au blocat metrourile, au așteptat RATB-urile, sau și-au luat schiurile.

Capitala a fost acoperită de zăpadă și greu circulabilă, deși primarul spune că planul de deszăpezire a fost încă de astă vară. Totuși, dacă nu a funcționat nu înseamnă că a fost un plan rău, înseamnă doar că nu a funcționat.

Recomandarea de lectură este despre locul în care agenții din timpul celui de-al doilea Război Mondial au învățat să lupte împotriva naziștilor.