"Tudorele, fă ceva", îi transmitea o voce din PSD ministrului Justiției acum vreo doi ani. Tudorel a făcut ce i-a cerut partidul, iar acum CEDO a dat verdictul final.

La doi ani de când a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA, Laura Coduța Kovesi a câștigat la CEDO procesul prin care a contestat decizia CCR. 

Într-o declarație de presă, președintele Iohannis a declarat, pe bună dreptate, că decizia CEDO în cazul Kovesi arată că trebuie gândită o reformă la nivel constituțional. 

În schimb PSD, partidul care a pus la cale revocare lui Kovesi, prin presiunile pe care Liviu Dragnea le-a făcut la momentul respectiv, se spală pe mâini. Tudorel Toader, "ivelauatorul” care va intra în istorie ca poate unul dintre cele mai urâte personaje ale politicii românești, nu-și asumă nicio responsabilitate pentru decizie.

Ministerul Justiției, mai exact ministrul Cătălin Predoiu, pare că s-a trezit din adormire odată cu decizia CEDO și a anunțat că va propune Guvernului eliberarea lui Tudorel Toader din funcția de membru al Comisiei de la Veneția.

Un sondaj eurostat arată că 44% dintre români nu pot face față unor cheltuieli financiare neașteptate, cum ar fi intervenții chirugicale, o înmormântare, înlocuirea unui automobil sau a unei mașini de spălat.

Lupta cu teoriile conspitației la nivel înalt în SUA continuă. Dacă Donald Trump și Mike Pompeo lansează teorii după teorii, Anthony Fauci, directorul Institutului național pentru boli alergice și infecțioase din SUA, nu susține ideea că noul coronavirus ar proveni dintr-un laborator.

OMS transmite ceea ce era oarecum logic, și anume că masca în sine nu ne protejează de COVID-19, singura soluție sigură fiind distanțarea.

Uniunea Europeană trebuie să se asigure că legislația este implementată cum trebuie în statele membre, pentru ca muncitorii sezonieri să nu se găsească în poziția de a lupta pentru drepturile lor, susține ministrul român al muncii, Violeta Alexandru.

Pregătită de relaxare, România se apropie de 14.000 de cazuri de infectare cu COVID-19, în timp ce numărul deceselor se apropie de 850.

După o perioadă destul de lungă de izolare, dată fiind viața noastră dinainte de COVID-19, o parte a atenției publice s-a îndreptat către posibilitatea reluărilor principalelor competiții sportive, iar fotbalul profesionist încearcă să meargă înainte sub spectrul pandemiei.

Cum cei care vor să folosească o criză în scopuri personale nu dorm niciodată, Intergrupul Anticorupție din Parlamentul European propune un ghid care să împiedice orice folosire frauduloasă a fondurilor europene în contextul pandemiei de COVID-19

Recomandare de lectură: IFLScience - One Of The Worst Pandemics In History Perhaps Wasn't As Severe As Thought