A ieșit fum alb din biroul lui Ludovic Orban de la Parlament, acolo unde liderii Coaliției de guvernare au căzut de acord să îngroape securea războilului. Cel puțin deocamdată.

Cu fețe obosite, la ceas de seară, liderii Coaliției care încearcă să guverneze România au ieșit să anunțe că au căzut la pace după scandalul din jurul lui Vlad Voiculescu. Orgoliile sunt destul de mari în ambele tabere, iar dacă USR PLUS nu mai voia să audă de Florin Cîțu, se pare că în scurt timp și-a revizuit atitudinea.

Obiectivele climatice ale UE sunt ambițioase și, pentru a ajunge la emisii zero până în 2050, este esențială reducerea poluării generate de transporturi. Finanțarea unor stații de încărcare a automobilelor electrice este un pas în această direcție.

Campania de vaccinare începe să frâneze, iar luptele dintre guvernanți nu fac decât să amplifice incertitudinea. Florin Cîțu, cel care a devansat atingerea țintei de 10 milioane de persoane vaccinate, a anunțat ziua în care începe marea relaxare, reluarea concertelor și multe altele, este acum într-o luptă pentru atragerea oamenilor spre centrele de vaccinare

Un nou "animal politic” din PNL a fost demascat de jurnaliștii de la Recorder. Investigația prezintă o lecție ca la carte de șantaj în Guvernul României și prezintă cum se eliberează funcții pentru membrii de partid.

Rusia ar fi staționat peste 150.000 de soldați la granița cu Ucraina și în Crimeea. Cehia acuză Moscova de implicarea unor ofițeri ruși de informații într-o explozie din 2014. Washingtonul, Londra și Bruxellesul își exprimă îngrijorarea.

România rămâne în topul Uniunii Europene la capitolul drumurilor nesigure. În 2020, numărul românilor morți în accidente rutiere a fost de 85 la un milion de locuitori.

În pregătirea sărbătorilor Pascale, cancelaria Sfântului Sinod a transmis un set de recomandări privind modul în care se vor organiza slujbele. Printre acestea se numără și cea potrivit căreia preoții vor aduce din timp la cunoștința credincioșilor programul evenimentelor religioase, făcând apel la respectarea normelor igienico-sanitare.

Citește și:

Noua adeverință electronică verde: când va fi implementată, ce date va conține, cum va fi gestionată

Maia Sandu, întâlniri la București cu președintele Iohannis și premierul Cîțu

Centrul de competențe în materie de securitate cibernetică de la București-undă verde de la Consiliu

O aeronavă MiG 21 s-a prăbușită în județul Mureș; pilotul va fi adus la un spital din București

Germania: Armin Laschet va fi candidatul CDU la funcția de cancelar

BEI oferă o finanțare de 250 milioane euro pentru construcția Spitalului Regional de Urgență Iași

Recomandare de lectură: BBC.com - What are the Indian, Brazil, South Africa and UK variants?