Cei doi autori principali ai programului de guvernare, ambii condamnați penal și investigați în alte anchete, aruncă cu acuzații în toate părțile fără să aducă dovezi.

„Un ospiciu numit România”, a spus, printre altele, într-un lung monolog la Realitatea TV, Cozmin Gușă, după declarațiile halucinante ale lui Darius Vâlcov, care tocmai îl acuzase pe nașul lui că a vrut să îl racoleze pentru KGB, un serviciu reformat ca FSB pe vremea când actualul consilier al premierului abia intra la liceu. Sigur, Vâlcov făcea referire la perioada când era deja membru al guvernului PSD și i s-ar fi propus și să devină premier, doar să trădeze PSD.

Dar sintagma consultantului politic doar avea să prefigureze șirul de acuzații fără noimă ale șefului PSD, Liviu Dragnea, care a vorbit de „stat parțial mafiot”, în condițiile în care PSD e la butoane de mai bine de un an și jumătate. Dragnea a vorbit, la Antena 3, de o presupusă tentativă de asasinat asupra sa, lăsând să se înțeleagă că un om „foarte celebru în lume” ar fi în spatele acesteia. Într-o dovadă fără echivoc a delirului de grandoare, întrebat fiind dacă se gândește la Soros, Dragnea a răspuns „Nu mă gândesc eu la el, el se gândește la mine”.

Dragnea va avea ocazia să își farmece colegii la sfârșitul săptămânii viitoare, când liderii PSD se întâlnesc la Neptun pentru a discuta, printre altele, și dizidența Ecaterinei Andronescu față de șeful partidului.

Ziua de marți a adus și o veste optimistă: inițiativa „Fără Penali în funcții publice” a strâns un milion de semnături.

Și poate, tot la capitolul vești bune, vom afla curând mai multe răspunsuri referitoare la evenimentele din Piața Victoriei din timpul protestului din 10 august după ce marți am auzit doar întrebările. Mă rog, și am mai aflat că jandarmii aveau numerele acoperite pentru că au luat echipamente la întâmplare, ceea ce l-a făcut pe deputatul PNL Răzvan Prișcă să-i întrebe pe reprezentanții Ministerului de Interne: „Chiar ne luați de proști?”

Recomandarea de lectură: Găsiți asemănările dintre protestul din 10 august și cel de acum 50 de ani din Chicago descris în acest articol The Guardian.