Cu un picior în groapă din cauza epidemiei COVID-19, România pune prima „frână” serioasă campaniei de vaccinare pe care s-a grăbit să o extindă.

La o lună de la debutul campaniei de vaccinare s-a anunțat și prima „restricție” în privința continuării ei. Numărul mic de doze de vaccin trimise de Pfizer și numărul mare de doritori pentru vaccinare a dus la amânarea cu 10 zile a programărilor pentru o parte dintre angajații din domeniile esențiale.

România nu este încă în Uniunea Europeană. O afirmație care ar stârni amuzamentul oricărui om care a deschis cel puțin o dată în ultimii 14 ani televizorul, dar care este tipărită în paginile manualului de istorie pentru clasa a XI-a.

Stângăciile sunt la ele acasă chiar și la un an de la apariția COVID-19 în România. După restricții, relaxări, acte normative și ordine emise cu duiumul, autoritățile au decis că restaurantele din București închid la ora 23:00, oră la care încep de fapt restricțiile de circulație pe timp de noapte. Teleportarea nu s-a inventat încă, dar șederea în Centrul Vechi nu ar trebui să se prelungească mai mult de ora 22:30, în caz contrar ar fi greu de ajuns acasă în timp util.

Maia Sandu primește Premiul pe anul 2020 din partea GDS, premiu care se decernează anual unei personalități care s-a remarcat în promovarea valorilor societății civile și statului de drept.

Mihai Chirica, social-democratul care într-o noapte a realizat că locul lui este printre liberali, nu exclude acum o alianță cu vechiul său partid în Consiliul Local pentru alegerea viceprimarilor.

Povestea fuziunii dintre Pro România și ALDE s-a sfârșit la fel de repede pe cât a luat naștere. Cu doi politicieni vechi pe care jocurile mârșave i-au lăsat în afara politicii, plus cu unul dintre ei inculpat pentru luare de mită, fuziunea nu va mai avea loc. Două partide apărute de nicăieri, care au promovat oameni și idei total contrare în majoritatea timpului cu logica în care s-a aflat România în ultimii ani, au primit la alegeri răsplata de la electorat.

Noua tulpină COVID-19 își face simțită prezența tot mai puternic și la nivelul UE, astfel că se propune actualizarea abordării coordonate privind restricțiile la libera circulație.

Recomandare de lectură: IFLScience - "Double Masking" To Protect Against COVID-19? Experts Think It's A Good Idea