Dan Șova a primit trei ani cu executare în dosarul CET Govora, sentința nefiind definitivă. Fugarul Sebastian Ghiță, în schimb, a fost achitat în dosarul în care era acuzat alături de fostul primar al Ploieștiului.

Fostul senator PSD Dan Șova a fost condamnat la 3 ani de închisoare și confiscarea sumei de 100.000 de euro, ICCJ găsindu-l vinovat de trafic de influență. Fostul director al CET Govora, Mihai Bălan, a primit aceeași pedeapsă pentru abuz în serviciu în formă continuată, dar cu suspendare. Și el va trebui să plătească peste 1,3 milioane de lei către CET Govora. Sentințele nu sunt definitive.

Un dosar cu semne de întrebare este cel în care fostul deputat PSD Sebastian Ghiță și fostul primar Iulian Bădescu au fost achitați pentru corupție în dosarul sponsorizării clubului de baschet Asesoft. Asta deși procurorii ceruseră pentru Ghiță 12 ani de închisoare. Decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție poate fi atacată cu apel.

În acest timp, războiul din justiție continuă. Inspecția Judiciară a început cercetarea disciplinară a Laurei Codruța Kovesi, în urma unei sesizări făcute de procurorii Doru Țuluș, Mihaela Moraru Iorga și Nicolae Marin, revocați din funcțiile deținute la DNA. 

PSD a decis, previzibil, să facă zid în jurul doamnelor cu probleme penale din guvern. Sevil Shhaideh și Rovana Plumb se declară nevinovate și nici nu se gândesc să demisioneze. Țara are nevoie de ele.

Președintele ucrainean a promulgat legea prin care este îngrădit învățământul în limba minorităților, decizie ce-i afectează și pe etnicii români din Ucraina. Culmea ipocriziei, Petro Poroșenko a susținut că Ucraina e un model pentru țările vecine în ceea ce privește atitudinea față de minoritățile naționale.

În Germania, Angela Merkel își caută parteneri de guvernare, în timp ce extremiștii de dreapta, deși au intrat în premieră în Parlament, au început să se certe și sunt în pragul scindării.

Recomandarea de lectură a redacției este legată tot de alegerile din Germania: o analiză Der Spiegel privind performanța peste așteptări a AfD.