Liviu Dragnea s-a procopsit cu încă un dușman dintre foștii aliați, unul care-i știe, cu siguranță, multe secrete. Victor Ponta a început să dea din casă, pentru a le arăta social-democraților prietenia liderului lor cu așa-zisul stat paralel.

În timp ce Gabriela Firea își continuă periplul pe la televiziuni pentru a se apăra și pentru a-l arăta cu degetul pe Liviu Dragnea, fostul premier Victor Ponta i-a sărit în ajutor într-un demers de demontare a declarațiilor liderului PSD privind lupta sa cu statul paralel.

După ce a publicat pe Facebook o fotografie în care Liviu Dragnea apare alături de Geroge Maior și Laura Codruța Kovesi, Ponta s-a dus și el la un post de televiziune pentru a mai arăta o fotografie ”compromițătoare” și pentru a oferi detalii despre relațiile bune pe care liderul PSD le-a avut în trecut cu oameni pe care acum îi acuză că fac parte din statul paralel. 

Fostul premier a promis că va publica o poză pe zi, iar Dragnea l-a acuzat de ”metode securiste”.

Exclus din PSD, Cătălin Ivan duce scandalul social-democrat la Bruxelles. Eurodeputatul a solicitat Grupului S&D excluderea PSD din familia socialiștilor europeni. Ivan le-a spus colegilor socialiști că protestul pașnic al Diasporei din 10 august a fost transformat ”într-o luptă de stradă extrem de violentă între jandarmi și grupuri organizate infiltrate în rândul protestatarilor după un scenariu pregătit din timp de oameni fideli lui Liviu Dragnea din MAI”. #PE

La o lună de la protestul Diasporei, românii din afara țării mai primesc un scuipat în față. De data aceasta de la un preot, care susține că cei plecați sunt ”pleavă”. O asociație a românilor din Diaspora a sesizat CNCD și a cerut BOR să se delimiteze de declarațiile preotului. Slabe speranțe ca cele două instituții să se sesizeze prea curând.

În pas de melc merg lucrurile și în dosarul Colectiv. La trei ani de la tragedie, dosarul trebuie reluat de la zero după pensionarea unui judecător. Deocamdată nu i s-a găsit un înlocuitor, așa că a fost stabilit un nou termen de judecată - 22 octombrie. 

Recomandarea de lectură a redacției: Un interviu Der Spiegel cu cancelarul austriac, Sebastian Kurz.