Constantinopolul a recunoscut autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainiene, în ciuda opoziției Rusiei. Republica Moldova pierde tot mai mult din standardele europene. Țara noastră pierde peste 10 miliarde de lei din lipsa forței de muncă.

Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului a recunoscut joi autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainene, fapt ce reprezintă o lovitură pentru Biserica Ortodoxă Rusă, sub autoritatea căreia se afla biserica din Ucraina.

Acordarea autocefaliei Bisericii Ortodoxe din Ucraina a fost discutată la Sinodul Patriarhiei de la Constantinopol, care s-a desfășurat în perioada 9-11 octombrie.

Rușii au însă motive de bucurie când vine vorba despre Republica Moldova. Standardele europene au scăzut dincolo de Prut, iar europarlamentarii critică acest lucru. #PE

Și la noi apar zvonuri: Universitatea din Craiova a anunțat că nu a semnat și nu intenționează să semneze niciun Memorandum cu Academia Diplomatică a Ministerului rus de Externe, după ce un oficial de la Moscova a făcut un anunț în acest sens.

La noi, ambasadorul american Hans Klemm s-a arătat mulțumit de invalidarea referendumului pentru familie. El a văzut lipsa cvorumului drept „exprimarea poporului român pentru toleranță și împotriva intoleranței”.

Nu-i nimic, apare din nou Cătălin Rădulescu: „Eu îi apăr împotriva homosexualilor pe toți românii din țara asta”, spune pesedistul, continuând seria declarațiilor controversate.

PSD vrea o lege prin care cei care divorțează să aibă trei zile de concediu cu plată. La cum sună la prima citire, pare o promoție petru cei care divorțează, un bonus. Nu e chiar așa.

România pierde 6% din produsul intern brut numai din cauza deficitului de talente, arată o analiză a companiei de consultanță PwC, care estimează că lipsa personalului calificat costă întreaga Uniune Europeană 324 de miliarde de euro anual.

Recomandare de lectură: Omul cu memorie externă - BBC