Isteria a cuprins Bucureștiul miercuri după ce Gabriela Firea a închis școlile mai devreme din cauza unui cod galben. Ministrul Daea a lăudat ursul și capra neagră, iar Gheorghe Ștefan Pinalti și-a obținut libertatea cu lacrimi.

Așa arată inconștiența unor autorități care, prin mesajele de genul „rămâneți în case!”, „plecați mai devreme spre case!”, „adăpostiți-vă!” au reușit să blocheze complet Bucureștiul inducând o panică greu de gestionat în traficul și așa sufocat.

Furtuna mult trâmbițată a venit, dar nimic nu a fost cu nimic diferită față de ce am mai văzut de multe ori până acum: fulgere, grindină, a bătut vântul.

Cu totul altă situație a fost în Mexic, acolo unde un cutremur s-a produs în timp ce mexicanii simulau un cutremur.

Un seism de magnitudine 7,1 pe scara Richter a lovit marți centrul Mexicului, la 32 de ani după un eveniment similar care a provocat mii de decese. De data aceasta, bilanțul este de 217 persoane decedate și alte câteva sute rănite. Mexicul a decretat trei zile de doliu național.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, devine pe zice ce trece un personaj de comedie, un văr al lui Bulă, și ar merita rubrica sa zilnică în fiecare publicație. Ultimele animale care i-au căzut cu tronc sunt capra neagră și ursul (pentru care un alt ministru al lui Tudose a dat liber la ucis).

Daea a mai spus și că România este Italia, Spania și Austria la un loc. „Patinează mintea”.

La Tribunalul Prahova, lacrimile au efect magic asupra judecătorilor. Fostul primar al orașului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, a fost eliberat condiționat după ce a executat mai mult de o treime din pedeapsa de trei ani și șase luni de detenție la care a fost condamnat pentru fapte de corupție.

„Pinalti” a plâns în fața judecătorilor și s-a jurat că nu mai face.

Parlamentarii români s-a reunit, miercuri, în şedinţă comună de plen, pentru a adopta o declaraţie cu privire la situaţia minorităţilor din Ucraina. Și ministrul Teodor Meleșcanu a vorbit cu omologul său ucrainian despre îngrijorarea de la București despre interzicerea învățământului în limba maternă.

Propunerea lui Jean-Claude Juncker privind comasarea funcţiilor de preşedinte al Comisiei Europene şi de preşedinte al Consiliului European creează mai multe probleme decât soluţii, spune Herman Van Rompuy, primul preşedinte al Consiliului European, într-un interviu acordat colegilor noștri de la Bruxelles, EurActiv.com.

Dacă totuși vreți să vedeți ce înseamnă forța naturii, vedeți în Washington Post ce dezastru a produs uraganul Maria în Puerto Rico. Apoi comparați cu panica indusă bucureștenilor.