Social-democrații au lansa primele atacuri, deocamdată firave, la adresa MCV și, implicit, a UE, în timp ce nostalgia USL îi bântuie pe liberali și pe Victor Ponta și a lui formațiune.

La o zi după un raport MCV îngrijorător, Liviu Dragnea a ieșit timid la atac, lăsând că se înțeleagă că Mecanismul de Cooperare și Verificare nu este ridicat din cauza UE, și nu din cauza politicienilor români care vor să-și subordoneze justiția. Mai franc, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a mărturisit că pe el nu-l interesează raportul MCV.

Pe aceeași linie, Tudorel Toader, care consideră că raportul e unul pozitiv, ne-a promis că ne va furniza "o dinamică a rapoartelor MCV", pentru a vedea cum de la trei recomandări s-a ajuns la 12. Bineînțeles că nu s-a ajuns aici ca urmare a acțiunilor politicienilor români. UE e de vină, încearcă să ne convingă tehnocratul aflat în solda ALDE.

Arătând că n-au înțeles cât rău le-a făcut alianța cu PSD, liberalii au anunțat că vor colabora pe proiecte foarte importante cu formațiunea lui Victor Ponta. 

Uniunea Europeană a mai făcut un pas în procesul de revizuire a Regulamentului Dublin, prin aprobarea de către PE a mandatului pentru negocierile cu Consiliul. După experiența eșuată a cotelor obligatorii, eurodeputații au propus ca statelor membre care nu acceptă să primească o parte din azilanți să le fie redus accesul la fondurile europene.

În supărarea lor pe instituțiile europene, care nu-i lasă să fure în voie, politicienii români poate n-ar trebui să uite cât de multe fonduri alocă Uniunea Europeană pentru agricultură și dezvoltare rurală, dar și către alte programe destinate statelor membre. #AGRI

Recomandarea de lectură a redacției: The New Yorker - In Bonn, Trump’s Answer to Global Warming? Drill, Baby, Drill!