Liviu Dragnea a încercat să pareze dezvăluirile Rise Project prin mutarea atenției către președinte, dar primul episod din dosarul Valiza arată o adevărată mafie de Teleorman.

Circul din Parlament a devenit și mai ridicol luni, când Liviu Dragnea a venit cu două valize pentru a para dezvăluirile Rise Project, acuzând indirect că jurnaliștii de investigație au spus minciuni și că DNA nu se ocupă de presupuse fapte de corupție ale președintelui Iohannis.

Liderul PSD a promis că va mai aduce valize care conțin "ilegalități comise de oameni cu funcții înalte". Depinde probabil de dezvăluirile care urmează din partea Rise Project.

În timp ce mulți speră că dezvăluirile vor duce la sfârșitul erei Dragnea, președintele PSD face curățenie în partid. Comitetul Executiv Național a decis excluderea a doi dintre opozanții săi: Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu. Abia revenită din Tokyo, Firea a preferat o vizită la Madrid ședinței CEx, dar a trimis o nouă scrisoare în care se plânge de faptul că PSD e condus de un om interesat doar de propria situație politică.

Nici Tăriceanu nu e prea fericit de epurările din PSD, temându-se că ar putea fi pierdută majoritatea parlamentară.

După ce Curtea Supremă a amânat dosarul său pentru 3 decembrie, Liviu Dragnea i-a dat de înțeles lui Tudorel Toader că trebuie să meargă înainte cu demiterea Procurorului general.

Vești proaste a primit Dragnea și de la socialiștii europeni. Comisarul Maros Sefcovici s-a retras din cursa internă pentru candidatura la funcția de președinte al Comisiei Europene, astfel că Frans Timmermans - cu care social-democrații români au avut mai multe contre - va conduce lista S&D la alegerile europarlamentare de anul viitor. #PE

Recomandarea de lectură a redacției: Rise Project - primul episod din Teleormanleaks