Hackerii au lansat cel mai mare atac cibernetic: 200.000 de victime în cel puțin 150 de țări, dar bilanțul ar putea crește luni, când revin oamenii la muncă. Moldovenii au ieșit în stradă, în timp ce românii ”s-au delectat” cu congresele USR și UDMR.

Directorul Europol a anunțat că atacul cibernetic masiv declanșat vineri la nivel mondial a făcut 200.000 de victime, în special companii, în cel puțin 150 de țări. Veștile proaste nu se opresc aici: el a avertizat că numărul victimelor ar putea crește luni, când oamenii se întorc la muncă. Iar astfel de atacuri se pot repeta.  

Cu ochii pe noul președinte francez, alături de care ar putea relansa motorul franco-german, Angela Merkel a obținut o victorie importantă cu patru luni înainte de alegerile generale: CDU a câștigat alegerile în cel mai mare land german, Renania de Nord-Westfalia. Victorie cu atât mai dulce cu cât landul este fieful social-democraților.

Moldovenii au ieșit din nou în centrul capitalei pentru a protesta față de votul în primă lectură din Parlament privind introducerea votului uninominal și instituirea unui sistem electoral mixt. Ei îi amenință pe politicieni că vor protesta din nou, dacă aceștia nu renunță la aceste inițiative.

În România am avut congrese. La cel al UDMR, Kelemen Hunor a susținut că în țara noastră nu funcționează statul de drept și democrația, în timp ce membrii USR l-au reales pe Nicușor Dan în funcția de președinte.

Recomandarea de lectură a redacției: Emmanuel Macron a fost învestit, duminică, președinte al Franței, ocazie cu care Spiegel Online se întreabă: ”Can Macron's Charisma Heal France and Europe?”