Rusia își va reduce radical activitatea militară în direcția Kiev și Cernihov în Ucraina, după convorbiri ruso-ucrainene "substanțiale" la Istanbul, au declarat marți negociatorii ruși. 

​O reuniune la Budapesta a miniștrilor apărării din țările membre ale grupului de la Vișegrad a fost anulată în ultimul moment, Polonia și Cehia fiind nemulțumite de atitudinea lui Viktor Orban față de Rusia și Vladimir Putin.

Cotația grâului a coborât marți la cel mai redus nivel din ultimele patru săptămâni, iar porumbul și-a continuat declinul, după ce Rusia a semnalat că își va reduce atacurile asupra unor importante orașe din Ucraina, transmite Bloomberg.

Deputatul Dănuț Aelenei a anunțat marți că demisionează din grupul parlamentar al AUR. El a cerut protecția instituțiilor de specialitate pentru că „a fost amenințat”.

Guvernul discută acordarea de vouchere a câte 50 de euro, la fiecare două luni, pentru achiziția alimentelor de bază de către familiile cu copii, persoanele cu dizabilități și pensionarii cu venituri mici.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, la Constanța, întrebat în ce stadiu sunt demersurile în privința eventualității ca președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să vorbească în Parlamentul României, că acesta va susține un discurs.

Legea activităților casnice a fost votată marți de Parlament și este un proiect care va fi susținut cu bani din PNRR.

Fostul premier Viorica Dăncilă, în prezent consilier la BNR, a anunțat marți că a demisionat din PSD și s-a alăturat unei noi formațiuni politice.

Recomandare de lectură: IFLScience - Can Gene Editing End World Hunger?