România vrea comisari europeni, dar nu știe pe cine, relațiile PSD-PES nu mai sunt înghețate, ci de-a dreptul călduțe, un studiu Gfk arată că românii au putere de cumpărare mai mare, iar unii pesediști bat deja în retragere de la putere.

România vizează, în mandatul viitoarei Comisii Europene, portofoliile de comisari europeni de la transporturi, energie sau mediu, exact domeniile în care țara noastră a "excelat" pe plan intern. În acest sens, Dăncilă spune că i-a trimis președintei alese a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, propunerile, dar nu a scos niciun cuvânt cu privire la numele celor pe care îi vrea acolo.

După ce PES a înghețat relațiile cu PSD stric pe motive electorale, în prag de alegeri europarlamentare, după care relațiile dintre cele două formațiuni s-au dezghețat brusc, imediat ce Liviu Dragnea a fost arestat, acum, Serghei Stanișev, președintele Partidului Socialiștilor Europeni, pare că va participa la Congresul PSD din 24 august, când Viorica Dăncilă va fi desemnată oficial candidatul social-democraților la prezidențiale. 

Un nou studiu Gfk arată că puterea de cumpărare a românilor a crescut în 2018, la fel și diferențele dintre regiuni.

Agentul guvernamental al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), Viorel Mocanu, care a încercat să joace în favoarea lui Liviu Dragnea când acesta a contestat condmnarea în dosarul "Referendumul", a fost eliberat din funcție de premier.

În același timp, un lider PSD consideră că, dacă ALDE iese de la guvernare, social-democrații ar trebui să treacă în opoziție. Din ultimele mișcări ale Vioricăi Dăncilă, se pare că ea vrea ca PSD să facă alianță cu oricine ar susține-o, dar nici gând să cedeze puterea.

Recomandare de lectură: The Guardian - Despre capitalismul contemporan și democrația liberală