La doi ani după ce Klaus Iohannis obținea al doilea mandat de președinte în „cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD”, șeful statului va primi la Cotroceni noi miniștri social-democrați pentru a depune jurământul.

În urmă cu exact un an, președintele Klaus Iohannis spunea, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni: „PSD a numit, consecvent, numai persoane apropiate, indiferent de calificare și de felul în care și-au făcut treaba, foarte multe persoane incompetente, clientelism de partid”.

Cu doar o zi în urmă, președintele, de altfel aflat în plină campanie electorală pentru PNL la acea dată, ne anunțase că „PSD a demonstrat că nu este capabil să se schimbe. În ciuda încercărilor de a-și cosmetiza imaginea, rămâne aceeași formațiune retrogradă, a baronilor roșii, tributară unui mod de a face politică pe care cetățenii nu îl mai tolerează și nu și-l mai doresc”.

365 de zile mai târziu, Iohannis este unul dintre artizanii unei coaliții între pupilii săi din PNL și mult-hulitul PSD (HotNews are un inventar amplu al declarațiilor anti-PSD ale șefului statului). O alianță pe care șeful PSD, Marcel Ciolacu, a avut nerușinarea de a o compara cu făurirea Marii Uniri, în chiar ședința solemnă a Parlamentului dedicată Zilei Naționale a României.

Dar joi, după audierile de formă din comisii, Parlamentul urmează să instaleze noul guvern, care va urma apoi să depună jurământul în fața președintelui, la Cotroceni. Sorin Grindeanu și restul echipei PSD din guvern vor da din nou mâna cu Iohannis, de ale cărui promisiuni că social-democrații nu vor mai reveni la guvernare s-a ales praful în nici un an.

În alte știri:

Și UE așteaptă formarea unui nou guvern în România

Coaliție nouă și în Germania

USR atacă unul dintre primele acte ale alianței PSD-PNL-UDMR

Patriarhul Daniel s-a vaccinat împotriva COVID-19

Românii au furat patru ani de la armata americană

Deficit bugetar de 4% din PIB

Recomandarea zilei: Un reportaj greu de dus al colegilor noștri din Republica Moldova despre lupta gravidelor cu COVID-19 - În pandemie, dezinformarea și fanatismul religios sunt ucigașe