Dacă 70% dintre europeni trăiesc într-o locuință proprietate personală, în Bulgaria acest procent este de 85%, se arată într-un raport al Comisiei Europene.

La acest indicator, Bulgaria se află pe locul șapte în Uniunea Europeană. Problema este că 22% dintre aceștia nu își pot încălzi locuințele, relatează 24Chasa.

În propria casă locuiește cea mai mare parte din populația României - 95%. Germania este singura țară din UE a cărei populație trăiește mai mult cu chirie decât în propria casă, fapt din cauza căruia ocupă și ultimul loc în raportul amintit. Pe primele poziții se află în principal state din fostul bloc estic.  

În Europa, unei singure persoane îi revine puțin mai mult de o cameră și ceva, iar numărul mediu de membri într-o locuință este de 2,3. Cetățenii Maltei se bucură de cel mai mult spațiu acasă. La celălalt pol, Slovacia este cunoscută ca având cele mai numeroase gospodării, unde membrii familiei locuiesc probabil în cel mai restrâns spațiu, arată raportul.

Curios este faptul că gospodăriile bulgare sunt exact atât de mari cât este valoarea medie pentru Europa, dar ca spațiu de locuit pentru fiecare membru al gospodăriei, țara este la capătul clasamentului. În Bulgaria, cetățenii care locuiesc la casă sunt ceva mai numeroși decât cei care stau în apartamente.

În Europa, raportul este aproape invers. Să trăiască la case preferă cetățenii din Olanda, Croația și din Irlanda, unde acest procent este de 90%. Cele mai nepopulare pentru trai sunt casele din Spania - abia o treime ar dori să trăiască în acestea.  Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA