Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, se va afla într-o vizită oficială în România, în perioada 17-19 septembrie.

Ea va întâmpina în România Connecting Europe Express, un tren special, creat în cadrul Anului european al căilor ferate 2021.

Trenul va ajunge în România pe 17 septembrie.

”Sunt bucurosă că trenul Connecting Europe Express ajunge și în România, cea mai importantă „stație" pentru mine. E un tren experiment, un tren laborator, care ilustrează nu numai avantajele transportului feroviar, ci și obstacolele pe care trebuie să le depășim pentru a avea un spațiu unic feroviar european. România trebuie să accelereze investițiile în infrastructura de cale ferată, pentru o mai bună conectivitate cu celelalte state membre ale Uniunii Europene”, a declarat Adina Vălean.

Pentru a marca acest eveniment, Reprezentanța Comisiei Europene în România spune povestea căilor ferate prin intermediul unei expoziții în Gara de Nord.

Au fost selectate, cu ajutorul unui curator, 10 lucrări reprezentative din România, povești vizuale extraordinare. Imaginile sunt realizate de către artiști fotografi români care au cunoscut excelența în domeniul fotografiei și au fost răsplătite de-a lungul timpului cu numeroase premii și medalii la festivaluri și saloane naționale și internaționale aflate sub patronajul celor mai reputate organizații din domeniul artei fotografice.