Premierul Alexander De Croo a declarat duminică faptul că zeci de "așa-ziși diplomați ruși" au fost arestați recent în Belgia.

"În ultimele luni, Belgia a expulzat zeci de așa-ziși diplomați ruși. Pe hârtie, sunt diplomați, dar știm foarte bine că desfășoară și alte activități în Belgia. Belgia a făcut-o de mai multe ori fără să vorbească prea mult despre asta. Sunt activități de spionaj, activități de destabilizare, știm că se întâmplă în Belgia", asta a afirmat Alexander De Croo la RTL Info duminică, citat de lalibre.be.

Premierul a adăugat apoi că: "Au fost și atacuri cibernetice, când luăm o poziție împotriva Rusiei, site-urile noastre sunt atacate în orele următoare".

Restul interviului s-a concentrat pe războiul din Ucraina și în special pe ajutorul Belgiei. Potrivit lui Alexander De Croo, țara noastră a reușit să găsească o "soluție inteligentă": "Finanțăm ajutorul Ucrainei prin impozitarea banilor lui Vladimir Putin în Belgia. Rusia are sute de miliarde de active înghețate în Belgia și folosim toate veniturile fiscale aferente acestor active. Putin plătește pentru războiul pe care Ucraina trebuie să-l ducă împotriva lui".

sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA