Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea, a lansat vineri, de la Timișoara, un apel la cetățenii României să își exercite dreptul electoral în 26 mai, să voteze pentru viitorul Europei.

"Mergeți la vot! Dacă vă temeți de viitor, pentru că unii oameni se tem de viitorul lor, atunci asigurați-vă că aveți un cuvânt de spus în viitorul dumneavoastră. Mergeți la vot pentru că este un drept și este păcat, iar, dacă nu votați dumneavoastră pentru viitorul dv, pentru viitoarea Europă, atunci vor vota alții", a afirmat șefa Reprezentanței CE în România, după lansarea campaniei "What's up, EU?" la Timișoara, relatează Agerpres.

"Mergeți la vot! Dacă vă temeți de viitor, pentru că unii oameni se tem de viitorul lor, atunci asigurați-vă că aveți un cuvânt de spus în viitorul dumneavoastră. Mergeți la vot pentru că este un drept și este păcat, iar dacă nu votați dumneavoastră pentru viitorul dv, pentru viitoarea Europă, atunci vor vota alții", a transmis Angela Cristea.Șefa Reprezentanței CE în România a afirmat, după lansarea campaniei "What's up, EU?" la Timișoara, că foarte multă lume este nemulțumită de ceea ce se întâmplă în jur, dar foarte puțini au și soluții.

Dacă în Occidentul european principalele temeri sunt migrația și terorismul, în România există aproape o obsesie față de domeniul Justiției, unde au fost multe schimbări legislative, amenințări cu schimbări legislative, încât este foarte greu să mai discuți și despre altceva în această țară decât despre Justiție, a subliniat Angela Cristea.

"Pe de altă parte, un alt subiect foarte important și probabil chiar mult mai aproape de cetățeni este cel din domeniul economic, unde este clar că majoritatea de la guvernare a luat unele măsuri, unele clar în avantajul oamenilor, în sensul că au crescut salariile, pensiile, alocațiile, pe de altă parte s-a continuat un proces legislativ nepredictibil, cu ordonanțe de urgență care au produs șocuri în economie, care au ajuns să afecteze toți cetățenii. Și iarăși crește această senzație de nesiguranță, oamenii ne-au spus că «a crescut salariul, dar am văzut că nu trăiesc mult mai bine»", a afirmat Cristea.