Departamentul IT al Comisiei Europene le-a cerut tuturor angajaților să-și dezinstaleze aplicația TikTok de pe telefoanele de serviciu. Decizia vine în urma unor îngrijorări privind protecția datelor.

Decizia le-a fost comunicată angajaților printr-un e-mail trimis joi dimineață, informează Euractiv.com.

"Pentru a proteja datele și a crește securitatea cibernatică a CE, s-a decis suspendarea aplicației TikTok pe dispozitivele de serviciu și pe cele personale asociate dispozitivelor CE", se arată în email.

Decizia trebuie aplicată până pe 15 martie. Cei care nu fac asta, vor avea suspendate e-mailul de serviciu și contul de Skype Business.

Măsura a fost luată pentru a proteja datele Comisiei Europene de potențiale amenințări cibernetice.

"Suntem dezamăgiți de această decizie, pe care o considerăm eronată și bazată pe concepții fundamentale greșite. Am contactat Comisia pentru a clarifica lucrurile și pentru a explica modul în care protejăm datele celor 125 de milioane de persoane din UE care vin la TikTok în fiecare lună”, a declarat pentru Euractiv.com un purtător de cuvânt al TikTok.

În noiembrie 2020, chinezii de la TikTok au recunoscut că datele personale ale utilizatorilor din întreaga lume puteau fi accesate în sediul central din China.

Peste 30 de state din SUA au luat decizia de a interzice TikTok pe dispozitivele de serviciu ale angajaților din Guvern.