Aurel Laurențiu Plosceanu a fost ales vicepreședinte pentru comunicare al Comitetului Economic și Social European (CESE), casa societății civile organizate din UE.

Plosceanu face parte din Grupul "Angajatori" și se va afla la conducerea CESE, împreună cu președintele nou ales, Oliver Röpke (Austria, Grupul "Lucrători") și cu vicepreședintele pentru buget nou ales, Krzysztof Pater (Polonia, Grupul "Organizații ale societății civile").

Alegerea sa a avut loc în cadrul sesiunii plenare de reînnoire la jumătatea mandatului din 26 aprilie 2023, marcând începutul celei de-a doua perioade de doi ani și jumătate a mandatului CESE 2020‑2025, care se va încheia în octombrie 2025.

"Sunt foarte bucuros să îmi asum această responsabilitate, pentru care mă angajez ferm. În prezent, ne confruntăm cu provocări multiple și trebuie să fim în măsură să comunicăm în mod eficient acțiunile la nivelul UE și să facem auzită vocea societății civile organizate din UE", a declarat el.

Membru al CESE din 2007, Plosceanu a fost președintele Secțiunii pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și cetățenie (SOC) din 2020 și președintele Comitetului consultativ mixt UE‑Serbia.

Este președinte al Asociației Române a Antreprenorilor de Construcții (ARACO) și vicepreședinte al Uniunii Generale a Industriașilor din România (UGIR).

Plosceanu are studii în economie, drept și apărare. A studiat la Universitatea Nicolae Titulescu București și la Colegiul Național de Apărare din România.

Născut la București, vorbește engleză și franceză.