Guvernul Austriei a decis să expulzeze doi diplomați de la Ambasada Rusiei pentru presupus spionaj, a raportat, miercuri, serviciul de comunicare al Ministerului Afacerilor Externe, scrie La Razon.

Ministerul de Externe i-a declarat "persona non grata", considerând că "au adoptat poziții incompatibile cu statutul lor diplomatic", formulă folosită pentru a face referire la presupuse practici de spionaj.

Ambii trebuie să părăsească țara într-o săptămână, înainte de 19 martie, relatează ziarul austriac "Der Kurier".

Nu este prima dată când Austria a expulzat diplomați ruși, deoarece aceasta a fost o practică frecventă în ultimii ani ca represalii pentru invazia Ucrainei. De fapt, Moscova a acuzat Viena pentru "deteriorarea relațiilor".

Ambasada Rusiei la Viena a făcut o declarație pe canalul său Telegram în care se afirmă că este "revoltată" de decizia luată de Guvernul Austriei, care a decis să expulzeze doi diplomați "fără a prezenta vreo dovadă".

"Este o acțiune pur motivată politic a autorităților austriece, pe care o respingem categoric. Nu există nicio îndoială că Moscova va răspunde decisiv", a avertizat delegația diplomatică rusă de la Viena.

sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA