Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu participă marți, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG).

Pe agenda reuniunii se află pregătirea Consiliului European din 26-27 martie 2020, relațiile UE-Regatul Unit, un schimb de opinii privind Programul de lucru al Comisiei Europene pentru 2020, o informare din partea Comisiei cu privire la procesul de extindere a Uniunii, respectiv o informare din partea Președinției croate a Consiliului cu privire la Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, informează MAE.

În ceea ce privește etapele următoare în relațiile UE-Regatul Unit, este preconizată adoptarea mandatului de negociere pentru relațiile cu Regatul Unit post-Brexit.

Totodată, conform practicii, miniștrii vor avea un schimb de opinii în ceea ce privește Programul de lucru al Comisiei Europene pentru 2020, respectiv asupra priorităților legislative în procesul de negociere pentru acest an.

Cu prilejul reuniunii, Comisia Europeană va prezenta propunerile sale legate de o nouă metodologie în materie de extindere a Uniunii, iar Președinția croată a Consiliului va informa asupra rezultatelor reuniunii Consiliului European extraordinar din 20-21 februarie 2020 dedicat negocierilor privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027