Delegația MIPE și reprezentanți ai Comisiei Europene au convenit introducerea în RePowerEU a unui proiect pilot în irigații, a anunțat ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș.

"În urma discuțiilor de zilele acestea de la Bruxelles, am convenit să avem în REPowerEU un proiect pilot în irigații care să includă panouri solare flotante și investiții în echipamentele de pompare. Mai mult, sunt agreate voucherele pentru panouri solare și o alocare specială pentru a asigura eficiența energetică a locuințelor sociale", a scris miercuri seara, pe Facebook, ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș.

O delegație a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), condusă de Boloș, se află, în perioada 15-18 mai, la Bruxelles, pentru avansarea discuțiilor pentru modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

Delegația a avut o discuție "foarte productivă" și cu Gallina Andronova Vincelette, Country Director al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană.

"I-am propus să punem bazele unei colaborări și pentru investițiile și reformele pe care le pregătim pentru RePowerEU. Reamintesc faptul că avem din partea Comisiei Europene 1,4 miliarde de euro pe care să îi investim pentru a produce energie sigură, durabilă și la prețuri accesibile", a spus Marcel Boloș.