Bulgaria închide pentru reparații o porțiune de drum între Varna și Dobrici - PCTF Kardam, scrie 24Chasa.

 Bulgaria începe lucrări de reparație la drumul ce duce la Punctul de Control și Trecere a Frontierei Iovkovo-Kardam, motiv pentru care joi circulația tuturor vehiculelor e restricționată pe tronsonul de drum de clasa a doua II-29 Varna-Dobrici-PCTF-Kardam.

Oprirea circulației pe tronsonul de la intersecția rutieră din satul Iovkovo până la granița cu România se impune pentru efectuarea lucrărilor de reparații și pentru asfaltare. Vehiculele care se deplasează din și în această direcție trebuie să aștepte înainte de a intra în tronsonul de reparații.

"Agenția pentru Infrastructură Rutieră a programat deja o sarcină suplimentară pentru repararea celui mai compromis tronson din drumul II-29 Varna – Dobrici – Kardam - PCTF după multe întâlniri ce au avut loc la această agenție, la Agenția pentru Vămi etc. Cu directorul Administrației Regionale a Drumurilor, Gheorghi Stratiev, s-a efectuat o inspecție la fața locului”, a declarat, în urmă cu câteva zile, prefectul de Dobrici, Zdravko Zdravkov.

"Va începe asfaltarea completă a celei mai problematice secțiuni de aproximativ 500 de metri. Peste 150 de camioane sunt procesate în decurs de 24 de ore la Punctul de Control și Trecere a Frontierei Iovkovo - satul Kardam. Pentru a grăbi traficul, trebuie construite noi dotări, dar deocamdată începem cu facilitarea traficului, cu repararea drumului. Împreună cu reprezentanți ai Administrației Regionale a Drumurilor și ai municipiului General Toșevo, noi vom inspecta încă o dată terenul, pentru a evalua dacă există posibilitatea ca și camioanele să se oprească înainte de PCTF, astfel încât să nu se formeze cozi lungi de kilometri, cum sunt acum”, a adăugat Zdravkov.

El a mai spus că, pentru ca reparațiile să aibă loc, a lucrat și cu șefii structurilor teritoriale de la Agenția pentru Infrastructură Rutieră, Ministerul de Interne și Agenția pentru Vămi.

Sursa: RADOR