"Ce-ți lipsește cel mai mult?" a întrebat-o Dana Deac pe o fetiță din Sudiți, Ialomița. O alta, întrebată cum e Madridul față de Sudiți, a răspuns că e frumos, dar că ea se simte mai bine acasă. Școala din Sudiți a chemat eduVOTE în comunitate.

O bunică din sat povestește că a crescut nouă ani un nepot, fără ca părinții lui să fie acasă, și că acesta a trecut prin situații groaznice, când îi spunea: "Când vine mami?" și "Să știi că eu nu mai știu cum miroase mami."

În fiecare sat, în fiecare zonă, bate o inimă. O inimă a comunității, care încearcă să îi suplinească pe cei absenți. O inimă pe care copiii o simt mai bine decât adulții și poate de aceea în Sudiți le place mai mult decât la Madrid. Și, totuși, golul lăsat de părinții lor plecați este atât de mare.

50 din cei 200 de elevi sau preșcolari de la Școala din Sudiți cresc fără părinții lor. Oamenii mari au plecat să câștige mai bine afară și să poată să le trimită puilor cele necesare, "să nu le lipsească nimic". Dar lor le lipsește, totuși, ceva.

Mama. Tata.

Spusele lor, surprinse în clipul de mai jos, nu au nevoie de alte comentarii.

filmări, editare video, foto: Visual Expert, scenariu și script: MixMediaCommunication

Sudiți, satul care iubește Europa


De ce n-ai vota pe 26 mai?! Ce motive ai? Animație video

Mai mult pe EurActiv »