Aflat într-o vizită neanunțată la Odesa, sudul Ucrainei, președintele Consiliului European Charles Michel a fost obligat să se pună la adăpost din cauza unor tiruri cu rachetă.

În timpul unei întâlniri între Charles Michel și premierul ucrainean Denis Șmigal, „participanții au fost nevoiți să întrerupă reuniunea pentru a se pune la adăpost, deoarece regiunea Odesa a fost lovită din nou de rachete”, a declarat un responsabil UE, citat de AFP, relatează Le Soir.

Charles Michel a anunțat pe Twitter că a venit la Odesa pentru a sărbători Ziua Europei: „Nu sunteți singuri. UE este alături de voi”. 

Potrivit oficialului european, Michel a remarcat în cadrul acestei vizite „impactul războiului declanșat de Rusia asupra lanțurilor globale de aprovizionare”, în special în ceea ce privește cerealele, „multe tone” fiind „blocate în port din cauza blocadei ruse la Marea Neagră”.

Charles Michel s-a întâlnit și cu Volodimir Zelenski. Totodată, președintele ucrainean a avut o videoconferință cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul căreia a evocat demersurile Ucrainei pentru a deveni țară candidată la Uniunea Europeană.