Premierul zice că vrea să trăiască într-o Românie liberă.

"Eu vreau să trăiesc într-o Românie liberă, vreau să trăiesc într-o Europă liberă. Eu nu vreau ca contracandidații noștri să moară subit prin pușcării sau otrăviți. Eu cred că nu vreau ca România să fie un vasal al Federației Ruse", a declarat marți premierul Marcel Ciolacu, la evenimentul ”Living better with Europe”.

El a mai spus că e foarte importantă comunicarea dintre familiile politice europene, care apără democrația.

Ciolacu e "ferm convins" că viitorul Parlament European, viitoarea Comisie Europeană, viitorul Consiliu European vor avea priorități adaptate noilor cerințe din statele membre.

"Toată filosofia de acum cinci ani de zile, când a fost construită actuala Comisie Europeană și actualul Parlament European, în mare majoritate, s-a modificat. Dacă ne uităm cu toții la piramida lui Maslow, vedem atât nevoile în ceea ce privește traiul, dar și nevoia de securitate. Acestea au devenit priorități și, culmea, amândouă au rădăcini social-democrate. Nu cred că în Europa în acest moment vreun partid va putea singur să facă 50%. Cred că dialogul va fi esențial după data de 9 iunie la nivel european", a spus premierul, amintind de discuțiile de la București între cele două partide de coaliție, PSD și PNL.

" Prioritatea noastră, indiferent din ce partid facem parte, este să apărăm România de extremism ... România nu se poate, nu s-ar fi putut dezvolta și nu s-ar putea dezvolta fără banii europeni".