Premierul Marcel Ciolacu s-a dus joi la Bruxelles, unde a avut întâlniri cu comisarul pentru Afaceri Economice și Financiare, Paolo Gentiloni și cu comisarul pentru Transporturi, Adina Vălean.

Într-un mesaj pe Facebook, Ciolacu a spus că a discutat cu Paolo Gentiloni și cu Adina Vălean despre reformele și investițiile majore cu bani europeni, despre măsurile bugetare adoptate recent de Guvern și despre perspectivele economice ale României.

"Doamna Vălean a reconfirmat reușita fără precedent a României în materie de absorbție de fonduri europene în acest an, asigurându-ne totodată că va căuta, alături de ministrul Grindeanu, soluții pentru suplimentarea fondurilor necesare marilor proiecte de infrastructură ale țării noastre. Totodată, am căzut de acord cu comisarul Gentiloni că este esențial ca România să continue traiectoria corectă în privința ținerii sub control a deficitului bugetar", a spus Ciolacu.

De asemenea, acesta a transmis că a apreciat atât "semnalul pozitiv" transmis de Gentiloni cu privire la forma revizuită a PNRR depusă de România, cât și progresele recunoscute de Comisie în privința noii legi a pensiilor.

Premierul român a mai adăugat că a discutat în detaliu viziunea economică a Guvernului României și a reafirmat "dorința fermă de a proteja veniturile românilor în acest context global și regional dificil".

"Este clar că România are în Comisia Europeană un partener cu care poate să construiască credibil, folosind toți banii europeni disponibili", a conchis prim-ministrul.