Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a discutat marți cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie, despre Planul Național de Redresare și Reziliență, în timp ce premierul Cîțu are ”o discuție extrem de constructivă” cu Ursula von der Leyen.

''Am discutat astăzi cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie, despre cum putem salva Planul Național de Redresare și Reziliență. Spre deosebire de Guvernul României, Comisia Europeană a înțeles importanța dialogului cu Partidul Social Democrat. La cât de rău arată acum lucrurile, premierul Cîțu se va întoarce din nou cu mâna goală de la Bruxelles. În timp ce majoritatea statelor și-au trimis planurile naționale Comisiei Europene, PNL și USR nu respectă nici măcar regulile de bază cerute de CE'', a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

''Guvernanții încă n-au înțeles că acești bani sunt pentru dezvoltarea României și nu pentru alimentarea clientelei politice înainte de alegerile lor interne'', a mai scris liderul PSD.

El a subliniat că a avut cu comisarul Gentiloni un ”dialog constructiv”. 

Și premierul Florin Cîțu a avut marți o întâlnire ”extrem de constructivă” cu președinta Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, privind Planul Național de Relansare și Reziliență.

”România va depune un plan realist și ambițios, pentru a ne îndrepta rapid spre o redresare sustenabilă post-pandemie și pentru a construi o economie puternică”, a anunțat premierul.

 

Avem un "Plan Marshall". De ce nu avem și reformele cerute de Comisia Europeană

Mai mult pe EurActiv »