Partidul consideră că "o națiune europeană trebuie să alunge din ea însăși" 
pe cel care îi grațiază pe pedofili sau pe cei care îi ajută pe aceștia, scrie publicația maghiară de stânga Nepszava.

"Am început campania de strângere de semnături pentru că cerem demisia președintelui Ungariei, care este un "dezmierdător pedofil", a anunțat Coaliția Democratică (DK) printr-un comunicat remis ziarului ungar "Népszava", care a relatat recent că Katalin Novák l-a grațiat pe directorul adjunt al Căminului de Copii de la Bicske, județul Fejér, care și-a ajutat șeful pentru mușamalizarea cazurilor sale de pedofilie.

Bărbatul, care a fost condamnat la 3 ani și 4 luni, a vrut ca una dintre victime să semneze o mărturie falsă despre faptul că toată povestea a fost inventată de ea, iar alteia i-a oferit cinci mii de forinți (aproximativ 65 de lei) pentru retragerea mărturiei.

Potrivit petiției online, Katalin Novák a devenit nedemnă pentru îndeplinirea funcției de șef de stat după ce l-a grațiat pe un infractor condamnat, care a ajutat la acoperirea infracțiuniilor de pedofilie, a precizat purtătorul de cuvânt al grupului parlamentar al partidului de opoziție. Olga Kálmán a subliniat că Katalin Novák a adus rușine funcției de președinte al Ungariei, iar astfel a devenit nedemnă pentru îndeplinirea acesteia.

Președintele Ungariei nu poate abuza în mod imoral de puterea conferită de funcția de șef al statului prin absolvirea pedepsei cu închisoare al "unui infractor de pedofil" care întreține relații excelente cu familia Orbán și cu FIDESZ. De aceea Olga Kálmán crede că oricine acordă grațiere unor astfel de oameni, "o națiune europeană trebuie să-i alunge din ea însăși". 

sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA