Comisarul european Thierry Breton, responsabil pentru piața internă, face miercuri o vizită în România pentru a se întâlni cu reprezentanți ai Guvernului și cu producători din industrie, ca parte a turului industriei de apărare a UE.

La București, comisarul Thierry Breton se întâlnește cu prim-ministrul Nicolae Ciucă pentru un schimb de opinii cu privire la necesitatea urgentă de a spori producția de muniții pentru Ucraina și pentru securitatea UE, anunță Reprezentanța Comisiei Europene la București.

Breton se întâlnește și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și vizitează viitorul sediu al Centrului european de competențe în materie de securitate cibernetică (ECCC), alături de Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării și digitalizării.

În cursul zilei de miercuri, oficialul european va vizita două fabrici importante de echipamente de apărare, împreună cu Florin Spătaru, ministrul economiei, pentru a evalua nevoile industriei de apărare și pentru a discuta blocajele relevante, astfel încât Uniunea Europeană să poată oferi sprijin adaptat, eventual chiar prin intermediul fondurilor UE.

 În săptămânile următoare, comisarul european va continua să colaboreze cu industria de apărare a Uniunii Europene și să viziteze instalații industriale pentru a facilita și a accelera expansiunea industrială.