Eurodeputatul Victor Negrescu spune că i-a cerut comisarului pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, reprezentant al grupului anti-UE conservator, din care face parte și AUR, "să coboare din turnul de fildeș" și să discute direct cu fermierii.

"Acesta poartă responsabilitatea prezentului eșec și nu trebuie să le mai impună lucruri fermierilor fără să discute cu ei. Agricultură fără fermieri nu există! Am solicitat, în calitatea mea de responsabil pentru bugetul european, fonduri suplimentare pentru agricultură și pentru mediul rural. Am obținut zeci de milioane de euro, dar necesarul este mult mai mare. Din păcate, nu a existat sprijin suficient pentru acest domeniu!", a spus Victor Negrescu în plenul Parlamentului European.

Negrescu a reamintit că, prin petiția #SateRomâneștiCuBaniEuropeni, recunoscută oficial de Parlamentul European, a expus încă din vara anului trecut doleanțele fermierilor din România, una dintre cerințe fiind ca subvențiile primite să fie egale la nivel european.

"Trebuie să sprijinim modernizarea agriculturii și să-i susținem mai mult pe tinerii fermieri și pe toți cei care trăiesc în mediul rural. Vrem o viață decentă pentru fermierii europeni!", a mai transmis eurodeputatul Negrescu.