Investigațiile Executivului de la Bruxelles nu se extind nici asupra importurilor de baterii chineze și nici asupra investițiilor chineze realizate în UE, relatează Nepszava.

Fabricile de acumulatoare din Ungaria înființate cu investiții chineze nu sunt afectate de faptul că Comisia Europeană a demarat o investigație pentru a stabili dacă poate impune taxe punitive asupra mașinilor electrice importate din China, a declarat purtătorul de cuvânt al politicii comerciale a Comisiei Europene, Miriam Ferrer García.

Purtătorul de cuvânt a mai afirmat că investigația se aplică doar importului de vehicule, respectiv nu se extinde nici asupra importurilor de baterii chineze, și nici asupra investițiilor chineze realizate în UE.

La înființarea fabricilor de acumulatoare în Ungaria trebuie să se țină seama de prevederile legislației privind examinarea investițiilor străine directe în Uniunea Europeană.

Despre ancheta anti-subvenție a vorbit președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul discursului său anual privind Starea Uniunii Europene, susținut săptămâna trecută.

Analiza, care va dura luni de zile, trebuie să determine dacă producătorii mențin în mod artificial prețul vehiculelor electrice chinezești, care inundă Europa, la un nivel scăzut cu ajutorul unor subvenții mari de la stat.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA