Comisia Europeană va aloca 600 de milioane de euro pentru consolidarea frontierei Bulgariei cu Turcia, a anunțat secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne de la Sofia, Petar Todorov, potrivit BNR.

Comisia Europeană va aloca 600 de milioane de euro pentru consolidarea frontierei Bulgariei cu Turcia, a anunțat secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne de la Sofia, Petar Todorov. Banii vor fi folosiți pentru camere, senzori și autovehicule.

"O scrisoare de la Ursula von der Leyen ne informează că, săptămâna trecută, Comisia Europeană a desfășurat o întâlnire cu privire la o nouă abordare strategică a protecției frontierei noastre externe comune, iar Bulgaria este o prioritate. Peste 600 de milioane de euro vor fi alocați pentru întărirea acestei frontiere și pentru construcția sa tehnică", a subliniat Todorov.

Secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne a precizat că presiunea migranților este în creștere. "La începutul acestui an, față de anul trecut, care a fost un record, avem o creștere de încă 43% a presiunii migranților. Acesta este rezultatul proceselor globale care au loc pe teritoriul țărilor din Africa de Nord, Orientul Mijlociu. Facem eforturi mari pentru a opri această presiune, conform angajamentelor pe care le avem față de Uniunea Europeană", a subliniat Petar Todorov. 

Sursa: RADOR