Consiliul Uniunii Europene a numit luni procurorii europeni ai Parchetului European.

Din partea României a fost numit Cătălin-Laurențiu Borcoman.

Cătălin Laurențiu Borcoman a fost șeful DIICOT Brașov, din 2012. Anterior (2009) a fost adjunct al procurorului șef al DIICOT de la acea vreme, Codruț Olaru. Din 2007, el a fost consilier al procurorului general de la acea vreme Laura Codruța Kovesi.

Ceilalți procurori europeni sunt: Frédéric Baab, ,Jaka Brezigar, Danilo Ceccarelli, Gatis Doniks, Yvonne Farrugia, Teodora Georgieva, Daniëlle Goudriaan, Petr Klement, Tomas Krušna, Tamara Laptoš, Katerina Loizou, Ingrid Maschl-Clausen, José Eduardo Moreira Alves d'Oliveira Guerra, Juraj Novocký, Andrés Ritter, Maria Concepción Sabadell Carnicero, Gabriel Seixas, Kristel Siitam-Nyiri, Harri Tiesmaa, Yves Van Den Berge și Dimitrios Zimianitis.

Procurorii vor supraveghea investigațiile și urmăririle penale și vor constitui Colegiul EPPO, împreună cu procurorul-șef european, Laura-Codruța Kovesi.

Procurorii europeni sunt numiți pentru un mandat de șase ani, care nu poate fi reînnoit. La sfârșitul perioadei de șase ani, Consiliul poate decide să prelungească mandatul cu maximum trei ani.

Normele tranzitorii aplicabile primului mandat de la înființarea EPPO prevăd că procurorii europeni din o treime din statele membre, selectați prin tragere la sorți, vor deține un mandat de trei ani, care nu poate fi reînnoit. Este cazul procurorilor din Grecia, Spania, Italia, Cipru, Lituania, Țările de Jos, Austria și Portugalia.

Fiecare stat membru și-a desemnat candidații pentru funcția de procuror european. Acești candidați trebuie să fie membri activi în cadrul parchetelor sau al magistraturii respectivului stat membru, care prezintă toate garanțiile de independență și care dețin calificările necesare pentru numirea, în statele lor membre respective, în funcții înalte din cadrul parchetelor și al magistraturilor.

Ei trebuie să aibă o experiența practică relevantă în ceea ce privește sistemele juridice naționale, investigațiile financiare și cooperarea judiciară internațională în materie penală. Juriul de selecție a întocmit apoi avizele motivate și clasamentul pentru fiecare dintre candidații desemnați care a îndeplinit condițiile.

După primirea avizelor motivate, Consiliul a selectat, pentru fiecare stat membru participant, unul dintre candidați și l-a numit în funcția de procuror european.