ora 09:50 Zsolt Nagy se va intalni la Praga cu Comisarul European pentru Societate Informationala si Media, dar si cu Bill Gates.

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, participa la Forumul Liderilor Guvernamentali din Europa, care se desfasoara la Praga, in perioada 31 ianuarie - 2 februarie 2005.
 
Forumul Liderilor Guvernamentali din Europa, organizat de Microsoft si gazduit de Presedintia si Guvernul Republicii Cehia, isi propune sa lanseze o platforma comuna de  discutii cu privire la rolul si importanta tehnologiei informatiei pentru guvernele din regiunea pan-europeana. Forumul va fi organizat pe trei sectiuni: "Guvernarea", "Forta de munca si incluziunea sociala", "Competitivitatea si cresterea economica".

Printre aspectele abordate se numara construirea unui mediu favorabil care sa permita crearea de noi locuri de munca, cresterea productivitatii, modernizarea serviciilor publice, crearea unui mediu favorabil investitiilor private si asigurarea participarii tuturor cetatenilor la societatea informationala.
 
Marti, 1 februarie 2005, in cursul diminetii, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, alaturi de reprezentanti ai guvernelor din Europa Centrala si de Est, va avea o intalnire cu Viviane Reding, Comisarul European pentru Societate Informationala si Media. Temele de discutie se vor axa pe modalitatile de stimulare a inovarii, creativitatii si includerii in vederea imbunatatirii calitatii vietii cetatenilor din Europa Centrala si de Est.
 
De asemenea, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, va participa miercuri, 2 februarie, la un dejun de lucru organizat de Bill Gates, Presedintele Microsoft Corporation, si gazduit de  Ambasadorul SUA in Cehia. La dejun vor fi prezenti vicepresedintele Parlamentului European, Miroslav Ouzky, prim-ministrii Croatiei si Letoniei,  ministri din Slovacia, Slovenia, Ungaria, Grecia, Lituania, Rusia, Bulgaria, Polonia, Ucraina, precum si primarul orasului Praga.
 
Cea de a 8-a editie a Forumului ofera liderilor regionali oportunitatea de a impartasi experienta si bunele practici in domeniu.

Sursa: MCTI