Deputatul Cristian Ghinea a câștigat alegerile interne organizate de USR pentru a stabili lista candidaților partidului la alegerile europarlamentare de anul viitor. Pe locul al doilea s-a clasat Clotilde Armand, consilier local la Sectorul 1.

"USR, prin votul a 5.043 de memebri, 82% din partid, au votat pentru a avea o listă cu adevărat democratică a celor care vor reprezenta USR la alegerile pentru europarlamentare. Este un procent comparabil cu participarea la vot în vremea lui Iliescu, în anii '90. Asta arată că în acest partid democratic, care reprezintă la propriu societatea actuală, activă și asumată, democrația este un lucru fundamental în care credem cu toții", a declatat președintele formațiunii Dan Barna.

Următoarele 13 locuri sunt ocupate de Ștefănuță Nicolae (Sibiu), Botoș Marius (Arad), Gheorghe Dan 7526  (Sector 6), Reinuț Anamaria Naomi (Brașov), Ghelmez Radu-Ionuț (Diaspora), Mihaiu Radu Nicolae (Sector 2), Lorincz Iulian Ștefan (Diaspora), Cristian Adriana (Cluj), Crișan Camelia Carmen (Sector 6), Țăranu George (Iași), Gurlui Silviu-Octavian (Iași), Stoian Teodora (Sector 3), Vărzaru Alexandru-Gabriel (Timiș).

Fiecare membru a ales 7 candidați și le-a acordat puncte în ordinea preferințelor: candidatul cel mai bine plasat a primit 9 puncte, cel de pe locul doi a primit 7 puncte și următorii candidați au primit 5, 4, 3, 2, respectiv 1 punct. Pentru fiecare candidat s-a făcut suma tuturor punctajelor primite pe buletinele de vot iar numărul pe listă al candidatului este în funcție numărul final de puncte obținute.