Eurodeputatul Dacian Cioloș a declarat marți, la Strasbourg, că își dorește în continuare un viitor politic în România și că va decide, la momentul oportun, dacă va candida la alegerile prezidențiale sau europarlamentare, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă își dorește în continuare un viitor politic în România, în contextul în care nu a fost prezent la Adunarea Generală a REPER de sâmbătă din cauza unei misiuni europarlamentare în Liban, Dacian Cioloș a răspuns afirmativ, dar a spus că nu a luat încă o decizie privind funcția pentru care va candida.

"Eu îmi doresc în continuare un viitor politic în România, dar nu depinde numai de mine, depinde de cei care votează", a declarat Cioloș în cadrul unui briefing pentru jurnaliști români la Strasbourg.

"Nu am luat încă o decizie unde voi candida, nu-mi văd o candidatură la locale și nu cred că voi candida la parlamentul național. Mă interesează o candidatură, personal vorbesc, acolo unde cred că mi-aș putea folosi experiența pe care am acumulat-o, la prezidențiale, și nu exclud o candidatură, în continuare, la europarlamentare, chiar dacă e mult mai puțin probabilă decât a fost în 2019", a spus eurodeputatul din grupul Renew, fost lider al acestui grup politic din Parlamentul European.

El a spus că va lua o decizie împreună cu colegii, "la momentul oportun, cu suficient de mult timp înainte de alegerile respective, în funcție de cum vor evolua lucrurile".