Ursula von der Leyen încă nu a acceptat a doua propunere trimisă de Viorica Dăncilă pentru funcția de comisar european - Dan Nica, a precizat pentru Digi24 Mina Andreeva, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

”Pot confirma că Guvernul Român a trimis o scrisoare ieri (7 octombrie - n.r.). Această scrisoare conținea numele unui candidat, care fusese deja intervievat de către Președintele-ales al Comisiei, dar nu a fost acceptat. Echipa președintelui-ales al Comisiei este în continuare în contact cu ambele guverne (român și maghiar - n.r.), iar procesul (de selecție - n.r.) continuă”, a declarat, pentru Digi24, purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene.

După respingerea Rovanei Plumb, PSD a stabilit în CEx trimiterea a două propuneri: Dan Nica și Gabriela Ciot. Ulterior, Dăncilă a anunțat că a trimis o singură propunere, în persoana eurodeputatului social-democrat, deși Ursula von der Leyen ceruse o femeie.

Jurnalista maghiară Katalin Halmai, corespondent la Bruxelles, a scris, la rândul ei, pe Twitter că Ursula von der Leyen nu l-a acceptat încă pe candidatul propus de Ungaria, Oliver Varhhelyi, pentru că încă așteaptă o propunere din partea României. Jurnalista maghiară precizează că Ursula von der Leyen l-a intervievat pe Dan Nica și l-a respins, dar Bucureștiul insistă cu această nominalizare, iar procesul este blocat acum.