Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat, în cadrul unei cine oficiale la Strasbourg, angajamentul României de a fi un partener de încredere în procesul decizional la nivelul Uniunii Europene pe durata exercitării Președinției Consiliului UE.

În cadrul vizitei pe care o efectuează la Strasbourg pentru prezentarea priorităților Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, Viorica Dăncilă a participat luni la o cină oficială oferită de președintele Parlamentului European, Antonio Tajani. La cină au mai participat vicepreședintele PE, Ioan-Mircea Pascu, secretarul general al PE, Klaus Welle, președintele grupului S&D, Udo Bullman, vicepreședintele grupului PPE, Marian Jean Marinescu, vicepreședintele grupului ECR, Olaf Henckel, vicepreședintele grupului ALDE, Norica Nicolai, co-liderii delegației române în PPE, Adina-Ioana Vălean și Teodor Stolojan, precum și liderul delegației române în S&D, Dan Nica.

Premierul român a reiterat angajamentul României de a fi un partener de încredere în procesul decizional la nivelul Uniunii Europene pe durata exercitării de către țara noastră a Președinției Consiliului UE, informează Guvernul.

Totodată, premierul a exprimat dorința de a avansa cât mai multe dintre dosarele legislative în prima parte a mandatului Președinției române.

Ea i-a asigurat pe interlocutori de ”toată deschiderea Guvernului României către o cooperare instituțională susținută, în scopul consolidării Uniunii Europene și al apropierii acesteia de cetățeni”.

Potrivit comunicatului Guvernului, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a urat succes Președinției României a Consiliului UE, prima președinție de la aderare, și a exprimat deschiderea sa și a Parlamentului European pentru a lucra și coopera strâns, în vederea închiderii dosarelor legislative.

Astăzi, începând cu 16:00, ora României, Viorica Dăncilă prezintă în plenul PE prioritățile Președinției române.