Daniela Buruiană a fost numită în calitate de nou membru național din partea României la Eurojust, de către ministrul justiției, Stelian Ion.

Daniela Buruiană dispune de o îndelungată experiență ca procuror senior în cadrul Ministerului Public al României și a mai îndeplinit funcția de membru național în cadrul agenției europene.

Cu o experiență profesională de peste 22 de ani în calitate de procuror, Buruiană face parte dintr-o structură specializată a Ministerului public: Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), încă de la înființarea sa în noiembrie 2004.

În decursul anilor, ea Buruiană a dobândit o vastă experiență practică în investigarea și urmărirea penală a cazurilor transfrontaliere de criminalitate organizată, precum și în desfășurarea unor activități multiple și complexe în domeniul cooperării și coordonării judiciare internaționale, potrivit unui comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene la București.

Daniela Buruiană are un master în drept obținut în cadrul Facultății de Drept a Universității București și a absolvit Institutul Național de Magistratură din România.

A lucrat anterior ca membru național din partea României în cadrul Eurojust, unde a coordonat echipa de combatere a criminalității informatice timp de 6 ani.

Sub îndrumarea sa, biroul național din cadrul Eurojust a intensificat puternic cooperarea judiciară dintre România, alte state membre și țări terțe în cazuri transfrontaliere complexe, ce aveau în vedere printre altele, criminalitatea organizată în domeniul traficului de persoane sau al infracțiunilor cibernetice.