Comentariile recente ale premierului ungar în care acesta denunța lumea cu ''rasă mixtă'' ca urmare a migrației au atras critici din partea unui vicepreședinte al Comisiei Europene, transmite dpa.

''Nu trebuie să permitem niciodată ca formulările noastre să trădeze principiul fundamental al existenței noastre: toți suntem oameni în mod egal'', a scris pe Twitter vicepreședintele CE pentru promovarea modului nostru de viață european, Margaritis Schinas. ''Ura nu își are locul pe buzele noastre și nici în societățile noastre'', a adăugat el.

Deși Schinas nu a menționat în mod direct afirmațiile lui Viktor Orban în mesajul său pe social media, membri ai cabinetului vicepreședintelui CE au confirmat că el se referea la discursul premierului ungar, relatează Agerpres.

Șeful guvernului ungar a afirmat sâmbătă, la Băile Tușnad, că lumea se află într-un deceniu al pericolelor și primejdiilor și că nu credea că piloanele civilizației occidentale vor începe să se dărâme: ~Occidentul s-a destrămat, s-a împărțit în două. Într-o parte avem țări, națiuni, unde avem europeni și non-europeni, care trăiesc laolaltă. Acele state nu mai sunt națiuni, acolo sunt niște conglomerate de popoare. Nu mai putem vorbi, zic eu, de Occident, este vorba despre o structură post-occidentală și, conform regulilor matematicii, o să se întâmple acea mare schimbare demografică”.

Anterior, purtătorul de cuvânt al CE Eric Mamer a refuzat să comenteze declarațiile lui Viktor Orban.